Розпочався рев оленів

На території Національного природного парку «Синьогора» ⛰️ розпочався рев оленів, який триватиме до кінця жовтня 🍂.
Рев оленя - це період спарювання, коли олені активно шукають собі пару, що супроводжуються гучними звуками реву, які чутно на великий відстані.
На початку «ревучого періоду» самотні самці займають визначені ділянки, інколи одні і ті ж протягом багатьох років. Збуджені, вони б'ють рогами в молоді деревця 🌱, ламають гілки, здирають кору. Тварини 🦌часто катаються по землі, мало їдять і під час гону і втрачають 30-40 кг ваги з своїх звичайних 160—300 кг.
Поступово до самців приєднуються самки. Їм подобається голос 🎶 самців. І самки, і самиці визначають силу суперника по тону реву — в розквіті сил олень має низький і захриплий голос. Але коли суперники все ж зійшлись, — починається поєдинок. Він може бути і без нападу, а обмежитись лише демонстрацією сили, але може бути і з смертельним боєм — тріск зламаних рогів і смерть обох самців.
Це досить інтимний період в житті оленів, в який вони особливо вразливі і легко можуть потрапити в небезпеку та потребують «тиші та спокою».
З цією метою адміністрацією Парку запроваджено ряд обмежень та посилене патрулювання території.
Зокрема 📜:
🔴 обмеження доступу туристів до більшості урочищ Парку, щоб не турбувати тварин у період їх активності;
🔴 заборона вʼїзду автомобілів, мотоциклів, іншої механізованої техніки 🚜 до багатьох ділянок Парку;
👮 посилене патрулювання та чергування служби державної охорони ПЗФ.
Адміністрація Національного природного парку «Синьогора» ⛰️ просить місцевих мешканців та гостей краю, ставитись з розуміння до певних обмежень та дотримуватись правил пожежної безпеки, та утримуватись від дій які несуть шкоду природі 🌲

Новини